Maja Rosendal Andersen

Maja Rosendal Andersen læser på 6. semester af landinspektørstudiet i Aalborg. Hun har fravalgt et studiejob for at kunne fokusere på studierne og det sociale, men kan tydeligt mærke den store efterspørgsel på landinspektører, særligt på virksomhedsbesøg, hvor der bliver kræset om de studerende.

Attraktivt studievalg med stor efterspørgsel

At træffe det rigtige valg af studie kan være en udfordring for mange studerende. For Maja var det ingen undtagelse. Efter i lang tid have drømt om en uddannelse inden for arkitektur og design, blev hun ved et tilfælde introduceret til landinspektøruddannelsen under et åbent hus-arrangement på Aalborg Universitet. Hvad der oprindeligt lignede et tilfældigt møde, blev derfor hurtigt et øjeblik af afgørende betydning for Majas fremtidige karriere.

Det var her, jeg fandt ud af, hvor fascinerende og alsidig landinspektøruddannelsen faktisk var, idet den rummer elementer af ingeniørvidenskab, jura, arkitektur og natur, der giver anledning til at kombinere kontorarbejdet med praktiske opgaver i ’marken’. Men det var ikke kun fagindholdet, der gjorde indtryk på mig. Det var også det dynamiske studiemiljø og den store betydning, landinspektører har i forhold til infrastruktur og ejendomsregistrering, der fangede min interesse, fortæller Maja Rosendal Andersen.

En af de udslagsgivende årsager til, at Maja valgte studiet, er også, at det er vildt motiverende at læse på et studie, hvor man mærker, der er stor efterspørgsel på én.

Det er særligt tydeligt under virksomhedsbesøg, hvor man som landinspektørstuderende bliver mødt med stor respekt og interesse. Virksomhederne ser potentialet i os og lægger vægt på at give os den bedst mulige oplevelse. Denne anerkendelse og efterspørgsel har yderligere styrket min tro på, at jeg har valgt den rette uddannelse, siger Maja.

Solidt fundament mod fremtidig specialisering

Lige nu læser Maja stadig på bacheloruddannelsen og er derfor ikke ved at specialisere sig. Dog har hun indtryk af, at man på kandidaten specialiserer sig igennem sine projekter, da der ikke længere findes forskellige retninger af kandidatuddannelsen.

At læse på en bacheloruddannelse er ofte et spændende første skridt mod en fremtidig specialisering. Det er her, vi opbygger et fundament inden for vores fagområde og får mulighed for at udforske de forskellige aspekter af vores uddannelse. På bacheloruddannelsen får vi et bredt indblik i faget og opbygger de nødvendige færdigheder og viden til at fortsætte vores uddannelse på kandidatniveau.

Et stærkt fællesskab på tværs af årgangene

Landinspektøruddannelsen er et mindre studie, og det har ifølge Maja åbnet op for et godt fællesskab på tværs af årgangene, hvor de studerende gennem hvert semester mødes til faglige og sociale arrangementer.

Jeg nyder godt af, at det på vores studie er muligt at have gode relationer til de andre årgange, da man den vej igennem også kan få hjælp til opgaver, fremhæver Maja.

Hun ser derfor også sine medstuderende som fremtidige kollegaer og ikke konkurrenter.

Som følge af efterspørgslen på os, kan vi tillade os at fokusere på at hjælpe hinanden fremfor at konkurrere om de bedste karakterer, som det kan opleves på andre studier, understreger Maja.

Fravalg af studiejob

Mens mange af Majas medstuderende vælger at tage et studiejob for at supplere deres økonomi og få erhvervserfaring, har Maja valgt en anden vej.

Selvom der er mange attraktive muligheder for studiejob inden for landinspektørfaget, har jeg fravalgt det for at fokusere fuldt ud på mit studie, mine fritidsinteresser og det sociale liv på studiet. Dette er et personligt valg, der bygger på mine egne prioriteter og mål. Flere af mine medstuderende har dog studiejob inden for faget, som er værdifuldt i forhold til at opnå erhvervserfaring.

Uendelige karrieremuligheder

Alsidigheden ved studiet og landinspektørfaget som helhed er noget, Maja virkelig værdsætter. Den giver hende friheden til at udforske forskellige retninger og finde hendes sande passion inden for faget.

Indtil videre har jeg en forestilling om at arbejde i det private. Jeg har altid syntes, at byudvikling er spændende, og derfor vil min fremtidige beskæftigelse formentlig også være inden for det planlægningsmæssige aspekt af professionen. Jeg synes dog stadig, at der er mange spændende veje at gå, og derfor er jeg heller ikke afklaret med min karrieremæssige ambition endnu. Alsidigheden ved mit studie/profession er jeg derfor utrolig glad for, da den holder mig motiveret og nysgerrig. Det holder stadig alle døre for fremtiden åbne i forhold til de arbejdsmæssige opgaver

Læs flere studerende fortælle om deres studievalg

Thit Godiksen
4. Semesterstuderende

Jonas Vilstrup Hansen
4. Semesterstuderende

Jacob Hagedorn Hansen
4. Semesterstuderende

Johanne Søe Naldal
4. Semesterstuderende

Maja Rosendahl Andersen
6. Semesterstuderende

Josefine Brejnbjerg Buch
6. Semesterstuderende

Simon Reimers
8. Semesterstuderende