Josefine Brejnbjerg Buch

Josefine Brejnbjerg Buch fra Brøndby er på sjette semester af landinspektørstudiet og er nu i gang med bachelorprojektet. Ved siden af studiet har hun fået studiejob hos LE34 i Ballerup. Inden hun påbegyndte universitetsuddannelsen gik hun på Gefion Gymnasium, hvor hun læste Geovidenskab A, Matematik A, kemi B, og fysik A.

Hvorfor har du valgt at læse til landinspektør?

Det bliver jeg ofte spurgt om. Der er mange elementer i det. Jeg stødte på det flere gange op til studievalg, og så undersøgte jeg det og fandt ud af, at det var meget spændende at kunne få lov til at lave mere end én ting, og det kan man på studiet.

Principielt kan jeg, når jeg er færdig, arbejde teknisk i nogle år, men senere skifte til emner som lovgivning eller planlægning. Jeg behøver dermed ikke tage en yderligere uddannelse for at kunne forandre mit arbejdsliv.

Har du valgt en særlig specialisering på studiet?

På 4. semester har man et projekt, hvor man kan sige, at man specialiserer sig. Her valgte jeg et GIS- og geodataprojekt fremfor et planlægningsprojekt, fordi jeg lige i øjeblikket er mest interesseret i den tekniske del med kort og data.

Hvis du har studiejob hos en landinspektør: Hvem og hvor længe har du været ansat hos nuværende arbejdsgiver?

Jeg har netop fået et studiejob hos LE34 i Ballerup og har været her en måned. Jeg kom i kontakt med dem i forbindelse med projekteksamen på 5. semester via censor. I dag arbejder jeg for LE34 i Ballerup.

Hvad arbejder du med i din nuværende studiestilling?

Jeg arbejder med såkaldte punktskyer, som vi får ind fra forskellige firmaer, og som jeg skal digitalisere. Det passer godt sammen med studiet, men jeg kan også lave det hjemmefra, og det er rart med fleksibilitet i forhold til mit studie.

Hvad er dine karrieremæssige ambitioner?

Når jeg er færdiguddannet, vil jeg gerne blive ved med at arbejde i LE34. Vi har ikke drøftet det endnu, da jeg kun har været ansat i kort tid, men det er da helt klart en drøm at få lov til at arbejde for Danmarks største landinspektørfirma.

Jeg er meget interesseret i den tekniske del – som f.eks. dataindsamling og det at arbejde med data. Det er spændende at komme hele vejen rundt om hele grundlaget for det, vi arbejder med. Den tekniske del i matrikelkortet er også superspændende, og på et tidspunkt vil jeg derfor måske gerne kigge nærmere på det matrikulære arbejde.

Fordele ved at læse / blive landinspektør?

Det er klart en fordel, at man nyder en stor frihed, men man er også afhængig af at være der. Selve landinspektørjobbet – og det at få en varierende hverdag med opgaver både inde foran computeren og ude i landskabet glæder jeg mig til, når jeg er færdig. Vi har fået at vide, der er høj jobgaranti, og det er godt og fleksibelt at kunne skifte fokus undervejs, hvis jeg på sigt vil specialisere mig i noget andet.

Læs flere studerende fortælle om deres studievalg

Thit Godiksen
4. Semesterstuderende

Jonas Vilstrup Hansen
4. Semesterstuderende

Jacob Hagedorn Hansen
4. Semesterstuderende

Johanne Søe Naldal
4. Semesterstuderende

Maja Rosendahl Andersen
6. Semesterstuderende

Josefine Brejnbjerg Buch
6. Semesterstuderende

Simon Reimers
8. Semesterstuderende