Joackim A. Christensen

For 29-årige Joackim er det en hel livsstil at være landinspektør. Han blev færdig for et par år siden og nyder nu tilværelsen med sit drømmejob.

For mig er det at arbejde som landinspektør en fin identitet, ja det er faktisk en hel livsstil, hvor jeg er meget stolt af det, som jeg laver til hverdag. Det betyder sindssygt meget, at man gør en forskel ved at hjælpe sin by og sit samfund til at udvikle sig, mens man passer på miljøet.

Sådan beskriver 29-årige Joackim sit job som landinspektør, efter han afsluttede uddannelsen for få år siden.

Under sit studie valgte Joackim at blive generalist. På den måde kunne han arbejde med alle facetter af faget. Han undgik derfor at fraskrive sig muligheder ved at fravælge læring indenfor forskellige discipliner og emner.

Jeg valgte at blive landinspektør, fordi det er meget spændende med en alsidig og vidtspændende faglighed, både når det gælder opgaver og emner. Man arbejder med jura, matematik – men fremfor alt med mennesker. Det sidste tiltrak mig allermest, forklarer den unge landinspektør.

Som blommen i et æg

De studerende på landinspektøruddannelsen har meget let ved at få arbejde – både under og efter uddannelsen, fordi der i branchen er så stor efterspørgsel efter dem.

Ofte bliver man direkte ’hevet ind’ i et firma, som ønsker dig. Derfor har vi det i virkeligheden som ’blommen i et æg’, fortæller Joackim.

Gammel haj i firmaet

Til dagligt arbejder han i landinspektørvirksomheden Skel.dk. Her startede han allerede i gymnasiet, hvor han kom for at vaske biler, tømme kaffemaskinen og gå til hånde på andre måder. På den måde fik han indblik i og blev interesseret i at være landinspektør. I dag har han været i virksomheden i 11 år og elsker det.

Efter studentereksamen arbejdede Joackim videre i firmaet. Arbejdet fortsatte også, da han startede på at læse til landinspektør – sådan som der i øvrigt er tradition for i faget.

Jeg har ikke to dage, der ligner hinanden. Man kommer ud og mærker naturen på sin krop, og samtidig møder man mange forskellige typer mennesker. Det lærer man jo meget af, forklarer han.

Bilægger strid

En stor del af Joachims virke omhandler, at han kommer ud hos almindelige folk, der f.eks. skal købe eller sælge jord, som derfor skal måles nøjagtig op. Han beskriver det lidt som en spændende skattejagt, når han går i dybden med gamle kort og derefter tager ud for at se, hvad han kan finde i marken.

En oplevelse han har taget med sig gennem sit arbejde som landinspektør er, at han var med til at bilægge en strid om skellet mellem to landbrug. Her havde de pågældende familier været uenige i mere end 20 år.

Joackim forklarer, at det i sagen ikke kun handlede om den faktiske placering af skellet, men i lige så høj grad om, at de to landbrug ikke kunne døje hinanden. Derfor havde konflikten fået lov at vokse. Det lykkedes dog Joackim at få lavet et forlig om skellets placering, og han er i dag stolt af, at han samtidig kunne få talt konflikten ned.

Så må man også spille rollen som formidler, og jeg havde en god fornemmelse, da jeg gik derfra og havde fået løst denne strid. Måske kan de stadig ikke lide hinanden, men deres strid om skel var i hvert fald afsluttet.

Joackim fortæller, at denne sag er et godt eksempel på, at arbejdet som landinspektør ikke kun er et spørgsmål om tal eller beregninger, men at man også skal kunne forstå mennesker rigtigt for at løse opgaverne bedst muligt.

Læs flere inspektører fortælle om deres karrierevalg

Andreas Kildebo
Landinspektør

Joackim A. Christensen
Landinspektør

Rasmine Sørensen
Landinspektør

Simone Starup
Landinspektør

Mathias Gyldendal Bilstrup
Landinspektør

Idamarie Jørgensen
Landinspektør

Omid Hassani
Landinspektør

Emilie Sonne Uhlott
Landinspektør

Terese
Landinspektør