Rasmine Sørensen

Et valgfag i gymnasiet, der fokuserede på lokalplanlægning, åbnede Rasmines øjne for projektering og planlægning af projekter – men dengang kendte hun ikke selv til landinspektørfaget.

Det var nemlig først et par år senere, at 27-årige Rasmine opdagede landinspektørfaget ved en tilfældighed.

Midt under mit sabbatår faldt min mor over landinspektørfaget og gav mig et tip om, at det måske var noget for mig. Så jeg undersøgte det nærmere og blev fanget af det med det samme.

Det fortæller Rasmine, der blev færdiguddannet i 2022 og nu arbejder som landinspektør hos landinspektørvirksomheden Skel.dk i Slagelse.

Varierende opgaver og masser af kunderådgivning

“Det bedste ved arbejdet som landinspektør er at rådgive kunderne”.

I hendes nuværende job arbejder hun primært med det traditionelle landinspektørarbejde – matrikulært arbejde – hvor hun fastlægger ejendomsgrænser. Derfor er hendes hverdag også meget varieret med håndtering af sager og rådgivning af mange kunder.

Det ene dag er jeg ude at måle, og næste dag sidder jeg på kontoret. Jeg sidder blandt andet med sagsbehandlingerne ved lodsejere, der gerne vil købe et stykke af naboens grund eller sagerne, hvor to naboer er blevet uenige om, hvor grænsen mellem deres matrikler går, fortæller Rasmine.

Hun er især vild med rådgiveropgaven, der ligger i det matrikulære arbejde.

Rådgiverrollen fylder en del. Det er en dejlig følelse at kunne sørge for, at folk kommer godt videre med deres byggeprojekter, eller at en mangeårig konflikt bliver løst.

De bedste muligheder for job

Overgangen fra studie til job er ifølge Rasmine fuldstændig smertefri med masser af gode muligheder for at få job lige efter endt uddannelse.

Stort set alle på min årgang havde job, da vi blev færdiguddannede, og der er også mange, der har fået kontakt til arbejdsmarkedet gennem deres projekter på uddannelsen. Jeg var selv i virksomhedspraktik hos skel.dk i forbindelse med mit projekt på 9. semester, og efter eksamen fortsatte jeg på fuld tid, fortæller hun.

Ifølge Rasmine er det særligt, hvis man er interesseret i en kombination af planlægning, jura og teknik, at man vil trives som landinspektør.

Jobbet er meget alsidigt, så det er lige meget, om man helst vil nørde tekniske løsninger eller være ude at rådgive kunder. Der er plads til alle typer i landsinspektørfaget, slutter Rasmine.

Læs flere inspektører fortælle om deres karrierevalg

Andreas Kildebo
Landinspektør

Joackim A. Christensen
Landinspektør

Rasmine Sørensen
Landinspektør

Simone Starup
Landinspektør

Mathias Gyldendal Bilstrup
Landinspektør

Idamarie Jørgensen
Landinspektør

Omid Hassani
Landinspektør

Emilie Sonne Uhlott
Landinspektør

Terese
Landinspektør