Simon Reimer

Simon Reimers blev inspireret af sport til at se de spændende muligheder i landinspektøruddannelsen.

Faktisk var det et orienteringsløb, der fik mig sporet ind på uddannelsen som landinspektør. Det har jeg heller aldrig fortrudt – tværtimod.

Sådan fortæller 24-årige Simon Reimers om, hvorfor han valgte at læse til landinspektør på Aalborg Universitet, hvor han nu er på 8. semester og regner med at blive færdig efter endnu to semestre i sommeren 2024.

Han er opvokset i Svenstrup lidt uden for Aalborg. Senere flyttede familien til den nordjyske storby, hvor han blev student på katedralskolen.

Huse i havet

I fritiden dyrkede jeg orienteringsløb i en klub, og da vi var på tur i et sommerhus, fortalte et af de andre medlemmer om sin uddannelse til landinspektør.

Simon Reimers gik dengang i 1. g og syntes, det lød vældigt interessant.

Jeg kan huske, at han f.eks. forklarede om de problemer, der opstår, når både grunde og huse styrter i Vesterhavet, fordi vandet hele tiden tager noget af landet. Jeg syntes, at det lød vældigt spændende.

Dengang traf jeg beslutningen om, at jeg også ville læse til landinspektør. Det har endda vist sig at være endnu mere spændende, end jeg på forhånd havde tænkt, beretter han.

Afvekslende hverdag

Den unge landinspektør-studerende er meget glad for at være på uddannelse, fordi den efter hans mening rummer en god blanding af teori og praktisk indsats.

Man arbejder både inde på et kontor bag skærmen og kommer samtidig ud i den fri natur, når den praktiske del af arbejde skal udføres. Det er dejligt afvekslende, når man ikke hele tiden skal det samme.

Reimers roser samtidig studiemiljøet på sin uddannelse ved Aalborg Universitet.

Vi arbejder fint sammen, også på tværs af årgange og semestre. Det giver noget ekstra. Desuden hjælper man hinanden undervejs, så det bliver nemmere at forstå og finde ud af. Jeg har været glad for den tryghed, som det giver at have et godt samarbejde med andre studerende undervejs. Det er med til at hjælpe en igennem, så man får bedre resultater, mener Simon Reimers.

Mange karrieremuligheder

Han har allerede et studiejob nogle timer om ugen i den tekniske afdeling af Matrikelkontoret ved Geodatastyrelsen, mens han læser.

På den måde får man jo også en anderledes og bedre fornemmelse af, hvad arbejdet går ud på – som man ikke kan få alene ved at læse på studiet.

I branchen er der praktisk taget ingen ledighed, så derfor regner jeg bestemt også med at kunne få et arbejde, når jeg er færdig næste sommer.

Den gode beskæftigelse blandt landinspektørerne er jo ikke helt uvæsentlig, når man står og skal vælge studie, fremhæver Simon Reimers.

Meget tilfreds

Han er meget tilfreds med indholdet i uddannelsen.

Den har forskellige vigtige elementer med en bred vifte af kompetencer.

For kort tid siden har jeg været med til at lave en opgave om, hvordan anvendelsen af landets arealer har betydning for vores miljø. Dermed er vores arbejde jo samtidig meget relevant for samfundet som sådan, mener Simon Reimers.

Læs flere studerende fortælle om deres studievalg

Thit Godiksen
4. Semesterstuderende

Jonas Vilstrup Hansen
4. Semesterstuderende

Jacob Hagedorn Hansen
4. Semesterstuderende

Johanne Søe Naldal
4. Semesterstuderende

Maja Rosendahl Andersen
6. Semesterstuderende

Josefine Brejnbjerg Buch
6. Semesterstuderende

Simon Reimers
8. Semesterstuderende