Simone Starup

Man skal vælge uddannelsen, hvis man gerne vil have frihed til at nørde det, man godt kan lide.

Sådan fortæller 28-årige Simone, der blev færdig som landinspektør tilbage i 2021. Hun arbejder i dag hos LE34, som er en stor rådgivende virksomhed med flere afdelinger rundt omkring Danmark og i Norden.

Simone har med sine erfaringer fra landinspektøruddannelsen specialiseret sig inden for Bygningsinformationsmodellering (BIM), laserscanning og 3D-modellering.

“Jeg ville gerne lave noget, der havde med teknologi at gøre. Jeg er glad for den logiske tilgang til tilværelsen, og kan lide, når tingene går op.”

Fra interesse for teknologi til hverdags-nørderi

Det er i høj grad lykkes for Simone at forene sin store interesse for teknologi, den hang hun har til gadgets og ønsket om at fordybe sig og nørde i detaljen med noget, som også er brugbart i den virkelige verden.

Nu sidder jeg med scanning, hvor vi scanner en hel bygning og så kan du lige pludselig se sammenhængen i 3D. At du kan bygge det her hus op inde i en punktsky og sidde og dreje modellen og tage snit og se, hvordan det hele hænger sammen, er fantastisk fascinerende.

Simone beskriver det som et privilegium at arbejde med noget, som hun synes er vildt sjovt og interessant – og så kunne leve af det.

Jeg er lidt gadget-nørdet, og det får man lov at lege med inden for laserscanning. Det synes jeg er enormt fedt. Men jeg nørder jo også i 3D. Det er vildt inspirerende.

Scanninger kan også bruges, hvis en bygning skal rives ned, og man fx skal genbruge fundamentet, men blot bygge noget helt andet. Så kan man kortlægge konstruktionsgrundlag for en bygning og vurdere, hvad man vil genbruge, og hvad det er muligt at bygge oven på det gamle fundament.

Simone taler meget levende om sit arbejde og bliver hele tiden overrasket over, hvor sjovt det er, og hvor meget hendes fag som landinspektør kan.

Generelt synes jeg, at det er vildt fedt at se på de her punktskyer. Du får en helt anden forståelse af, hvordan tingene hænger sammen. Du kan følge de bærende vægge igennem et højhus. Du får et helt andet indblik i, hvordan tingene er skruet sammen igennem flere etager. Det er ret fedt at nørde i.

Det kan være svært at forestille sig præcist, hvad man vil arbejde med, og dér er landinspektøruddannelsen virkelig god. Den er bredt funderet, og der er mange discipliner inden for faget. Så det er muligt at trække uddannelsen i mange forskellige retninger.

Vildt at være en del af

Landinspektøruddannelsen henvender sig til dem, der er glade for teknologi, jura, planlægning og alt midt imellem. Simone oplevede, at nogle emner på studiet, ikke lige var noget for hende, men den brede viden har alligevel givet hende muligheden for at nå til, hvor hun er i dag.

I hendes daglige arbejde finder hun motivation i at kunne se helheder og se, hvad hendes arbejde bidrager til at blive.

Jeg har helt klart fået indfriet alle mine forventninger og mere til. Jeg får lov til at være med til at sætte et præg på vores nye dagligdag. Jeg får lov at være med ude i konstruktionsfasen i Danmark, når vi bygger nyt. En landinspektør er med over det hele. Det at se en bygning gå fra planlægning til , at den rent faktisk står der. Dét er ret vildt at være en del af.

Simone beskriver, hvordan hun får lov til at være med til at sætte hendes præg på Danmark og mener, at landinspektørfaget er et fantastisk virke, der giver rig mulighed for, at man kan fordybe sig i detaljerne. For hende er det utroligt tilfredsstillende og meningsfuldt at få lov at nørde derudad med opgaver. og Simone oplever en stor frihed i arbejdet.

Lige nu er der stor efterspørgsel på landinspektørers kompetencer på arbejdsmarkedet.

Der er en så stor mangel på landinspektører, at der også er en større frihed for os, der uddannet som landinspektør.

Når arbejdet bliver til en leg

Simone har været med i mange større projekter og fremhæver særligt en opgave, hvor hun har været med til at scanne nogle ikoniske bygninger, som mange mennesker kender. For hende har det været helt særligt at få en unik viden om dem.

Jeg fik lov at kigge på det på en helt anden måde. Der har jeg været med inde, hvor man kan se igennem deres glasfacader og de her betonsøjler, som går helt op igennem etagerne. Det er meget sjovt at se, at man faktisk har sat det oven på hinanden.

For Simone er hendes arbejdsplads næsten en legeplads, hvor der er plads til fordybelse, at lære ny teknologi at kende, nye måder at arbejde på og hele tiden udvikle sig.

Jeg er glad for at arbejde som landinspektør, fordi jeg får lov til at lave det, jeg godt kan lide at nørde i. Jeg får lov at sidde og vende tingene i 3D. Jeg kombinerer forskellige teknologier. Vi flyver med droner og tager billeder, som vi omsætter til en punktsky. Så kan vi kombinere det og få et endnu mere fuldt billede af noget, som vi normalt ikke kan se, når vi står og kigger på en bygning. Jeg får lov til at se det hele fra et helt andet perspektiv, end man normalt ville gøre.

Læs flere inspektører fortælle om deres karrierevalg

Andreas Kildebo
Landinspektør

Joackim A. Christensen
Landinspektør

Rasmine Sørensen
Landinspektør

Simone Starup
Landinspektør

Mathias Gyldendal Bilstrup
Landinspektør

Idamarie Jørgensen
Landinspektør

Omid Hassani
Landinspektør

Emilie Sonne Uhlott
Landinspektør

Terese
Landinspektør