Jonas Vilstrup Hansen

Jonas Vilstrup Hansen går på 4. semester på landinspektøruddannelsen på Aalborg universitet – og han er vild med, at han med uddannelsen kan være med til at løse reelle samfundsproblemer. På den måde kan han være med til at sikre fremtiden ved at blive landinspektør.

Uddannelsen tiltalte mig, fordi det er en arbejdsform, man kan tage med ud på arbejdsmarkedet. Du arbejder sammen i grupper om at løse et konkret problem, så du får mulighed for at lave noget, du kan være stolt af.

Jonas lægger vægt på, at det er en alsidig uddannelse, man kan bruge til at gøre en forskel ude i den virkelige verden.

Jeg kan godt lide, at man er udenfor. Det er ikke så teoritungt. Der er mange forskellige aspekter inden for uddannelsen, både det tekniske, ingeniørdelen, planlægningen, arkitektdelen og jura, der tiltaler mig særligt.

Vejen til uddannelsen

Jonas´ interesse for landinspektørfaget blev allerede vakt, da han gik på efterskole.

Jeg valgte at læse til landinspektør, fordi jeen ven fortalte mig om den til et møde i elevforeningen på min efterskole. Han talte rigtig godt om uddannelsen, så jeg blev inspireret til at læse mere om den. Det lød megaspændende, fortæller han.

Noget, der også begejstrer Jonas, er det gode studiemiljø på uddannelsen, som i høj grad er præget af den lave ledighed ude på arbejdsmarkedet.

Vi har ikke særlig meget konkurrence internt på studiet. Vi er meget åbne, og vi hjælper hinanden. Vi sørger for, at alle kommer med, i stedet for at vi skal prøve at vise, at man hver især er den bedste.

Den lave ledighed mærker Jonas allerede på studiet. Når han og hans studiekammerater bliver inviteret til forskellige arrangementer, er der ofte forskellige fagpersoner, der fortæller om, at de gerne vil erhverve de studerende, og at de bare kan sende uopfordrede ansøgninger.

Dem jeg kender, der har studiejob, de har næsten alle fået et job første gang, de søgte en stilling, siger Jonas.

Læs flere studerende fortælle om deres studievalg

Thit Godiksen
4. Semesterstuderende

Jonas Vilstrup Hansen
4. Semesterstuderende

Jacob Hagedorn Hansen
4. Semesterstuderende

Johanne Søe Naldal
4. Semesterstuderende

Maja Rosendahl Andersen
6. Semesterstuderende

Josefine Brejnbjerg Buch
6. Semesterstuderende

Simon Reimers
8. Semesterstuderende